onsdag 8 mars 2023

Uppehållstillstånd och lokalt simkort

Jo - planen lyckades. Klockan 7:30 i morse ankrade vi utanför Spanish Town på Virgin Gorda. Det tog 14 timmar i ett lugnt tempo. 

Totalt blev det 80 nm där vi seglade första tredjedelen medan resten blev med motorhjälp. Att uppleva när solen föll ner i havet förut och sen steg upp i aktern 12 timmar senare är speciellt. 

På himlen såg vi också fullmånen som stolt visade sig akterut och försvann efter att ha vandrat förut när solen visade sig. Vi upplevde en mäktig natt med måne och stjärnor under en segling med fina förhållanden.

Efter en byråkratisk procedur för inklarering blev det lunch på ett lokalt ställe. Vi var dom enda gästerna. När det gäller uppehållstillstånd här i BVI är det 30 dagar som gäller. Sen måste man resa ut ur landet och komma tillbaka efter några dagar. 

Tyvärr gäller det även Charlotte. Vi hade tänkt gästa BVI drygt en månad. Vi löser säkert detta och bidrar då med dubbla avgifter för in- och utklarering. Alternativet var skrämmande då det betydde att vi måste importera Charlotte till BVI. 

Innan dess hade vi tagit taxi för att få tag på lokala simkort. Att åka taxi här betyder att sitta på en soffa/träbänk på flaket till en pickup. 

Storbritanniens utträde ur EU gör att våra vanliga simkort inte fungerar här. Vi är alltså i ett land där Kung Charles regerar. Telenor säger i sin app att samma surfregler gäller i Storbritannien som hemma, vilket inte är sant. 

Vi är nog den sista generationen som accepterar att inte vara ständigt uppkopplade. Kommande generationer kommer svårligen förstå hur man letade efter små plastbitar som bara gällde i ett visst land och dessutom med begränsad informationsvolym. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.