söndag 12 mars 2023

En dag i Spanish Town, Virgin Gorda

En längre promenad behövdes idag för att hitta en mer välsorterad livsmedelsbutik - vilket blev svettigt. Att vi levt med dessa temperaturer i drygt ett halvår hjälper inte. 

En bidragande orsak är säkert konditionen på besättningen. Den har inte förbättrats sen vi lämnade Skärhamn. 

Allt gick bra och vi hittade juice, yoghurt, bröd och en del andra onyttiga produkter. Priset på mat debatteras flitigt just nu. Priserna här känns höga men dessutom är det tomt i hyllorna för vissa produkter. Då är priset rent matematiskt oändligt. 

Vinden har mojnat men viktigare, den börjar komma från det vanliga hållet. The Bath, som är en stor turistattraktion på Virgin Gorda, har haft röd flagg några dagar. Dyningen är för farlig för att ankra där och gå in med dinge.

Lunchen, en sen sådan, intogs på samma ställe som igår. Vi rekognoscerade några andra ”place” men det föll inte väl ut. Om några av dessa matställen existerat i Sverige skulle de orsakat lokala hälsovårdsnämnder hjärnblödning. 

Vi har ätit på många liknande matställen - vi lever än och har inte blivit sjuka. Att sen tuppar, hönor och kycklingar springer runt benen under lunchen börjar känns helt naturligt. Skepparn ”tappade” ett salladsblad vilket medförde att hönan parkerade under bordet tillsammans med sin kyckling och väntade på mer.

Solen gick ner som vanligt och besättningen tittade i efterhand på mello-finalen. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.