torsdag 9 mars 2023

Satsa på att toppa livet vid 70

”Jag läste att förmågan att springa ett maraton i genomsnitt toppar vid tjugoåtta års ålder. Koncentrationsförmågan toppar vid fyrtiotre och förmågan att förstå andra människors känslor vid femtioett. Ens vokabulär når inte toppen förrän vid sjuttioett års ålder och det psykologiska välbefinnandet toppar först vid åttiotvå års ålder.”

Ovanstående är ett citat av Emma Stenström på Dagens Industri. Vi ombord på Charlotte kan känna en viss förhoppning att livet i våran ålder fortsätter att utvecklas och nya förmågor kan upptäckas. 

Annars har dagen varit lugn och vilsam. Vi ligger fortfarande för ankar och gunget har ökat med vinden. I morgon har vi reserverad plats inne i hamnen på Spanish Town. Ska bli skönt att fixa en del ombord vid kaj. 

Skepparn badade idag men höll sig i stegen på grund av ström. Det är en del tidvatten här som gör att det vattnet rinner in och ut ur bukter och vikar. . 

Efter gårdagens orgie i spagetti bolognese blev det soppa till lunch och skinkmacka till middag. Promenaderna när vi ligger till ankars blir minimala så energibehovet är inte stort.

Våra närmaste grannar som ankrat här är inte de vackraste fartygen vi mött men vyerna upphör aldrig att imponera. Sol och måne i kombination med moln gör att ljuset ständigt förändras. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.