torsdag 16 mars 2023

Charlotte på land

Idag gick vi tillbaka till Virgin Gorda Yacht Harbour för att lyfta Charlotte. Skepparn har länge varit nervös för detta. Seglingen från Sopers Hole till Spanish Town gick på drygt 2 timmar med hjälp av motor. 

Vi fick tid att lyfta 13:30 och ankrade några timmar på redden. Ankaret togs upp och vi var på plats 13:29 utanför kranen som skulle lyfta. 

Kan vara svårt att förstå men dyning är jobbigt. Det blåser inte och det är inga vågor men havet höjer och sänker sig i ett långsamt tempo. Bara 30-50 cm gör att fasta anordningar iland rycker i knapar och tampar.

Allt nog, efter lite förberedelser och ryck i tampar och riggning med dubbla sling gick lyftet perfekt. Vi köpte hjälp med en lätt tvätt av botten och rengöring av propeller samt byte av zink anoder. 

Det tog under 2 timmar och besättningen käkade lunch under tiden. Att titta över axeln på hantverkare brukar inte reducera priset.

Kvällen avslutades med besök från Tarsia. En båt med ungdomar från västkusten, i ålder mellan gymnasiet och högskola, som seglar ett år innan fortsatta studier.

I morgon går vi till Road Town för att förbereda inför gäster från Nashville. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.