lördag 4 mars 2023

Från Charlotte till Charlotte

I morse lämnade vi Charlotte strax efter soluppgången för att i stället bli passagerare på Spirit of St Maarten. En ganska modern båt tillverkad av brasilianskt timmer i gammal stil. 

Det ingick transport med bil från Simpson Bay Marina till Bobby’s marina, Philipsburg. Det blev en härlig och annorlunda upplevelse att vara åskådare till Heiniken Regatta ute på havet.

Befälhavaren på Spirit of St Maarten hette dessutom Charlotte. Det kunde också konstateras att rullandet i vågorna ställde till problem även på denna farkost. 

Tredje dagens seglingar i Heiniken Regatta genomfördes med bra vindar. Det var imponerande att se alla båtar, från dom små till stora Volvo Ocean Race båtar.

På väg tillbaka förtöjdes vid boj och dom som ville kunde snorkla och bada. Innan dess hade vi fått både frukost och lunch så skepparn och överstyrman tog det säkra före det osäkra och badade inte.

Senare på kvällen, i Simpson Bay Marina, blev det middag på Nola - den absolut närmaste restaurangen. Vi njöt av bra service och hög klass på menyn. Kan säkert bli återbesök när vi är tillbaka i slutet på april. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.