torsdag 2 mars 2023

Tidig frukost och utflykt med taxi

En tidig promenad för att få bra bord på frukostrestaurangen blev dagens första utmaning. Restaurangen ligger vid bron där alla tävlingsbåtar måste passera innan dagens tävling.

Att på första parkett se alla båtar blev en upplevelse. Alla storlekar var representerade - från små segeljollar upp till ocean race båtar på minst 50 fot. Även en och annan stor mega yacht passerade med åskådare. 

Efter omelett, färskpressad apelsinjuice samt ett antal koppar kaffe blev det vila på Charlotte. Eftermiddagen var inte planerad men beslutet blev att ta taxi till den franska delen av St Martin. 

Där inhandlades det motorolja och intogs lunch. Skulpturen på restaurangen var annorlunda. Dessutom observerades motsvarigheten till sjöräddningssällskapet på väg ut. Gick lugnt och sakta så det var nog bara övning. 

Omkörningen i uppförsbacke med skymd sikt av taxin på vägen dit ökade pulsen men allt gick bra. Taxin på återresan hade ett lugnare tempo och det fanns fungerande säkerhetsbälten.

Bilköerna här är otroliga. Många bilar och många broöppningar underlättar inte. Oftast går det fortare att gå. Ett alternativ är ju också att ta dingen - om man nu hade sjösatt den. 

Allt väl ombord!

Ju
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.