måndag 6 mars 2023

Olika nivå på problem

När vi funderar över större frågor inser vi att vi gör vår utflykt under en period när inget är sig likt i världen. 

Teknologin har lyckligtvis gjort det möjligt att vi kan följa globala nyheter på många sätt. Vi läser E-tidningar, lyssnar på radio och ser på tv-nyheter. 

När vi diskuterar med de som bor på de olika öarna vi besöker resulterar det ofta i ett utbyte av fakta där vi har olika uppfattning. De vardagliga problemen är inte samma. 

Krig, hög inflation, torka, orkaner, pandemi - jo vi lever under väldigt olika förutsättningar. Vi oroar oss i första hand för det som känns närmast. 

Idag har skepparn bytt offeranoder på båda motorerna. Det som nu oroar är inte krig, torka eller andra globala problem. Det är om anoderna på propeller och andra anoder på skrovet borde ha bytts.

Om man oroar sig för mycket kan det kännas tröstlöst. Som tur är har besättningen på Charlotte en oförtruten positiv livssyn. Det ordner sig som värmlänningen sa - och gör det inte det då får vi hantera det. 

Livet ombord på Charlotte har många sidor och stressmoment. Vi har lärt oss att leva med det och framförallt hantera en del innan det blir stress.

I morgon lämnar vi marinan i Simpson Bay. Vi klarerar ut och ankrar i bukten på utsidan bron. Därefter sätter vi kurs mot British Virgin Islands. Där finns det möjlighet att lyfta Charlotte och kontrollera offeranoder och annat som normalt är under vatten. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.