tisdag 14 mars 2023

Återupplever minnen från Sopers Hole

Dagens segling motsvarar ungefär Skärhamn - Smögen. En bekväm dagsetapp med fina vyer. Full genua och stor men också med hjälp av motor då vinden var svag. 

Sopers Hole har vi många minnen från. Olikfärgade hus, lite som Smögen, och många båtar. Imorse kollade vi om varvet i Virgin Gorda kunde lyfta Charlotte för översyn av botten och byte av anoder. 

Det var inga problem. Kranen klarade 70 ton och det fanns hjälp att köpa för att byta anoder. I morgon ska vi kolla om det går att göra här i Sopers Hole. Kranen lyfter 40 ton vilket borde räcka.

Annars är prioritet ett just nu att reda ut hur vi gör för att få vara kvar på BVI efter den 6 april. Efter en svettig promenad till BVI custom & immigration, här i Sopers Hole, blev vi inte så mycket klokare. 

För att avbryta vistelsen på BVI och segla med Charlotte till USVI behöver vi åka dit med färja och stämpla passen. Vi tar en tur imorgon och diskuterar med custom på USVI. 

Det är inte bara att segla runt. Att vara illegal invandrare kan säkert få konsekvenser - både för Charlotte och besättningen. 

Solen gick ner även här - en fantastisk hamn med bra service och nära till butiker och matställen. Dessutom träffade vi Lotta - en kvinna från Stockholm som bott här största delen av sitt liv.

Lotta berättade målande hur det såg ut efter orkanen Irma. Många hus var raserade och båtar hamnade långt uppe på berget.Vi såg en del vrak utefter vägen. Jämfört när vi var här för 10 år sedan är det på ett vis annorlunda men också sig likt. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.