måndag 6 mars 2023

Allt går inte som på räls

Då var det dags för nattsegling. Planen är att komma fram till Virgin Gorda på BVI tidigt i morgon. Det var länge sedan vi seglade på natten. 

Att vi gör det beror på att det är över 80 nm och det tar mer än 12 timmar. Vi vill gärna komma fram när det är ljust så om vi startar vid mörkrets inbrott kommer det att fungera.

Vi började dagen med frukost vid bron och passade samtidigt på att klarera ut. Allt gick som planerat - vi checkade ut från marinan och betalde förbrukningar av el och vatten. 

Sen gick det inte så bra. Motorn startade men stannande igen. Efter diverse ändringar av bränslefilter verkade motorn ok. MEN, det fungerade bara i ca 20 m efter vi kastat loss i marinan. 

Det är nog det värsta man kan råka ut för. Manöveroduglig i en hamn med många andra båtar. Efter en mycket professionell insats av två av marinans ribbåtar blev vi bogserade till en tillfällig kaj.

Där lyckades skepparn lufta bränslesystemet och koppla in ett fungerande filter. Vi missade broöppningen 10:30 men 16:00 tog vi nya tag. Vi har ankrat på redden och tömmer våra fendrar på luft.

En tröst i sammanhanget - det kom förbi en annan segelbåt med motorproblem. Inte bara vi kan få problem. 

Allt väl ombord efter en stressande dag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.