torsdag 9 mars 2023

Ibland krävs planering

Skepparn gillar inte att planera men ibland måste det till. Att vi i passet har 8 april som senaste datum när vi måste lämna BVI blir inte bra. 

Våra blivande gäster från Zürich reser hem från BVI 12 april. Känns lite riskabelt att stanna illegalt i landet. Då gäller det att planera.

Att segla tillbaka 80 nm till St Maarten och vända tillbaka för en ny 30 dagars period på BVI känns jobbigt. 

Alternativet, att segla till Sopers Hole på BVI, förtöja Charlotte där, ta färjan till St John på US Virgin Island, gå till immigration Office, visa sitt ESTA och då få en stämpel i passet känns bättre. 

Därefter tar vi färjan tillbaka till Charlotte i Sopers Hole och sen får vi även ta med Charlotte till US Virgin Islands som bara är några timmar bort. Därmed har vi lämnat BVI och är välkomna tillbaka för en ny 30-dagars period. 

Problemet löst och våra gäster får en upplevelse, från ett annat land på köpet, när vi gör paus från BVI. 

Förutom planering har dagen ägnats åt interna sysslor som tvätt, tillverkning av vatten och köksarbete. Avslutningen av kvällen kunde med hjälp av våra nya simkort bli SVT’s Jill’s Veranda. 

En bra förberedelse för våra gäster från Nashville som anländer om en vecka. Ikväll njuter vi av en svalare bris och fullmånen som belyser havet i ett gyllene skimmer. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.