onsdag 25 januari 2023

Vinprovning

Martinique är väldigt franskt. Man pratar ingen eller väldigt lite engelska. Annars är servicen i affärer och på restauranger superb.

Dagen ägnades åt rekognosering i hamnen. Kollade efter motorolja och bubbelvin. Båda viktiga, men på olika sätt. Inga inköp gjordes av olja men en flaska bubbel för utvärdering slank med.

Det var en exklusiv vinbutik med många goda och dyra viner. Vi hittade ett bubbel som exponerades på ett utmanande sätt. Det var dessutom billigt. När vi sa att vi ville köpa en flaska för att testa fick vi ett smakprov i butiken. 

Vi tyckte inte det var utsökt gott. Dessutom påpekade den trevliga kassörskan att det hade en alkoholhalt på 0%. Vi valde ett annat märke, Chandon från Argentina, som testades ikväll. Nja, vi får se. Kanske letar vi upp en annan leverantör. 

Det som är annorlunda med hamnen är att det finns möjlighet att tömma toa- och gråvattentankar. Finns pumpstationer med jämna mellanrum utefter hela bryggan.

Hantering av annat avfall är inte så avancerat. Det finns en fraktion som innefattar allt från flaskor, burkar och organiskt avfall. Sen vet vi ju inte om det finns en anläggning där allt sorteras upp.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.