måndag 16 januari 2023

Förkyld och många smärre avgifter

Vi lämnade idag Grenada och arkiverade flaggan. Skeppet vi mötte hade alla segel uppe men så tryckte någon på en knapp och då rullades alla råsegel in. Inget klättrande på rårna. 

När vi klarerat in till St Vincent på Union Island seglade vi till Mayreau. Inklareringen tog lång tid, delvis för att det var söndag. Steg 1, där man får tillstånd att resa in i landet var tvungen att göras på flygplatsen. 

Det orsakade en varm promenad bland allehanda djur. Efter att ha promenerat tillbaka till tullen vid hamnen för steg 2, hade tjänstekvinnan gått och handlat lunch. Efter en stunds väntan fick vi våra pass stämplade mot en smärre avgift. 

Taxibåten körde skepparn tillbaka till Charlotte, som vi förtöjt i en boj mot en smärre avgift. Han tog även hand om våra soppåsar - mot en smärre avgift. Sa jag att även steg 1 på flygplatsen innefattade en smärre avgift. Han som var före i kön fick betala US$ 1300. Då började det kännas nervöst för skepparn i värmen. 

Det löste sig. Med Charlottes storlek och två mans besättning blev avgiften bara EC$ 134 (500 sek). 

Vi lämnade Clifton på Union Island och ankrade utanför Mayreau Beach Club. Den drivs av ett par som på sommaren driver Fiskrestaurangen i Glommen, Halland. Vi får se om vi tar en tur med dingen och äter middag där i morgon. 

Allt väl ombord (fast skepparn är snuvig)!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.