fredag 13 januari 2023

Charlotte redo för nya utmaningar

I dag blev den nya batteri installationen klar. Krävdes litet urtag i luckan på grund av att det nya batteriet var lite högre. Nu laddas det även via 12 V laddaren när man kör generatorn eller ligger med landström. 

Det återstår en del stuvning innan vi kan lämna hamnen. Vi behöver bunkra lite mat o dryck till besättningen. Dieseltankarna är fulla och även bensin till utombordarna är påfyllt. Båda motorerna har ny olja och nya oljefilter. 

Planen just nu är att lämna St George och Port Louis Marina på lördag. För varje dag kommer vi då att komma lite närmare Skärhamn. Vi har med andra ord påbörjat hemresan, dock i ett väldigt lugnt tempo. 

De närmaste 4 månaderna kommer vi att vara kvar i Karibien men sen återstår ytterligare knappt 4 månader innan vi är tillbaka i Skärhamn om allt går som planerat - men som sagt, planer kan ändras. 

Vi har varit här i Port Louis från och till sedan 29 nov. Vi har lärt känna samhället och en del människor (samt katter och tuppar). Vi får se om vi kommer tillbaka när vi gör nästa utflykt. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.