fredag 27 januari 2023

Turista eller läsa bok?

Turistandet går så där på Martinique. Vi funderar på om vi börjar bli gamla och blasé på upplevelser. När man läser om öarna här så är det några sevärdheter som återkommer -  Vulkaner och Romdestillerier.

Det är samma som på Kanarieöarna men allt verkar mer otillgängligt här. Funderar på om det är höger eller vänstertrafik på Martinique. Måste kolla i morgon.

En sak som inte verkar finnas här är vintillverkning. Det fanns det gott om på Kanarieöarna men förrådet som inköptes där är tömt. Här kan man köpa franska viner vilket i sig är ett lyft. 

Nu lever vi inte bara av vin och rom. Maten på restaurangerna är riktigt bra. Det finns även en del nyttigheter i livsmedelsbutiken men yoghurt och ost är annorlunda. 

Om vi sen ska gå in på mjölken så har den hållbarhet, alltså bäst före datum om 12 månader. Den kan dessutom förvaras i rumstemperatur. Den smakar mjölk men det är långt från barndomens mjölk när farmor skötte mjölkningen och man fick smaka färsk mjölk.

Förutom att köra en tvättmaskin har dagen ägnats åt bokläsning. De gamle kräver inte många häftiga aktiviteter. Det räcker med att leva ett liv i shorts och T-shirt ombord på Charlotte. Vi har även observerat byggen med ovanligt träslag och avancerad konstruktion. 

I morgon är sista kvällen här och vi har beställt bord på närmsta restaurangen. Verkar bli karaoke - får se vad vi river av för låt.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.