onsdag 4 januari 2023

Skepparn gör en riktig fadäs

Dagen började inte bra för skepparn idag. Kanske blev det för sent igår kväll. Då var det ägg och bröd och massa annat och hålla reda på. 

Frukosten intogs i sittbrunnen som vanligt. Sen behövdes det lite förberedelser för att ta upp dingen och den stora motorn. Så långt gick allt bra men det blev fort varmt när solen steg på himlen.

Sagt och gjort. Skepparn hoppade i havet och höll för näsan så det vanliga rinniga saltvattnet inte skulle uppträda efter badet. 

Det var bara en sak som glömdes bort - Glasögonen. De som kom till Las Palmas för att ersätta dom repiga som inte riktigt gjorde sitt jobb. Efter badet skulle skepparn skölja av håret i duschen och tänkte först ta av sig glasögonen. 

Det fanns inga, varken på näsan eller bakom öronen. Då insåg skepparn med fasa vad som hänt. Snabbt ut och titta om något flöt omkring - nej, bara löv och sjögräs. Efter test med de gamla repiga glasögonen i handfatet visade det sig att glasögon sjunker. 

Inget att göra var slutsatsen. Bara att beställa nya och klura ut hur man kan få leverans till Grenadinerna. MEN - vad skepparn inte räknat med var dyk och snorkel experterna Johan och Louise. Efter mindre än en halvtimme hittade Johan glasögonen 7,5 m under ytan på sandbottnen. 

Resten av dagen gick mycket bättre. Segling förbi Kick em Jenny (vulkanen) till St George gick som en dans. Efter bunkring av diesel och bensin fick vi en lite klurig plats i hamnen mellan en catwalk och bryggan. Inte mycket på varje sida att spela på men vi ligger säkert.

Kvällen avslutades med middag på Victory Bar. Servicen kändes mycket bättre nu. Kanske den värsta jul och nyårsstressen lagt sig.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.