fredag 20 januari 2023

Besök iland på Bequia

Idag blev det ett kort besök iland. Rutinen att sjösätta dingen börjar bli inarbetad. Det är ett antal moment varav det kritiska är att få utombordaren på plats. Det finns alltid en risk när det gungar och den ska lyftas ner och sättas på plats i en instabil dinge. 

Customs & Immigration besöktes sen för att kontrollera tillgängligheten i morgon. Det verkar fungera med undantag av en lunchtimme. Det är utklarering från Saint Vincent som planeras. 

Många marknadsstånd med allehanda varor. Allt från t-shirts till snäckor och frukt men vi köpte inget. Vi hamnade istället på en bar intill dingebryggan. 

Det serverades ingen mat men det verkade vara ett stamställe för flera om man ville dricka. Efter lite diskussion trollades det dock fram currykyckling och grönsaksris från nåt kök i närheten.

Inredningen var originell men på nåt vis äkta. Det är högsäsong här nu. Sen är beläggningen väldigt ojämn. Idag kom inga kryssningsfartyg så det var ingen trängsel.

Vi stannar minst en natt till och i morgon ska vi försöka komplettera förråden ombord. Kvällen består av Dagens Eko och Karlavagnen från Sveriges Radio. Det blir säkert lite sjörövarspel också. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.