fredag 6 januari 2023

Inklarering, avmönstring, tvätt och bunkring

Efter att ha klarerar in båt och besättning i Grenada idag på morgonen,  halverades besättningen på Charlotte vid lunch. Louise, Carl och Johan mönstrade av och är nu på väg till Sverige. Där ser det ut att snöa. Här regnar det korta stunder. 

Sysslorna idag har bland annat gått ut på att lämna in tvätt. Efter 14 dagar är det dags. Den skulle vara klar i morgon eftermiddag blev vi lovade. Sen är det inte helt säkert. Förra gången gick en tvättmaskin sönder då då tog det ett stygn extra - men vad gör det. Vi klarar oss.

Vi har också inventerat torrförråd och kylskåp. Fanns en del oväntade påsar med nån form av gryn som ingen vet hur man tillagar. Hittade även en del desserter med olika smaker.
Men - det stora lagret befanns bestå av olika soppor. Inget man tillagar i gunget på Atlanten men här i hamnen funkar det säkert. 

För övrigt är dagens händelse tankning (bunkring) av en stor yacht. Projektet startade innan 9 i morse och var inte avslutat när vi passerade vid 22 ikväll. Vi uppskattar att det har pumpats ut mer än 160000 l diesel till båten. Ungefär 10 lastade tankbilar har lossat sin last intill restaurangen. Det gick åt långa slangar. 

Inte roligt att dra kortet när allt sen är klart - eller hur man nu betalar. Charlottes bunkring igår inskränkte sig till 500 l. Det känns mer överkomligt.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.