måndag 23 januari 2023

Marigot Harbor

På förmiddagen sponsrade vi en lokal entreprenör som skrubbade rent vattenlinjen på Charlotte. Skillnaden mellan att sponsra och lättja är hårfin.

Efter frukostvilan firades dingen ner för upptäcksfärd på Saint Lucia. Vi gick längre in i viken där det fanns bryggor och restauranger. Nästan direkt hittade vi en frisör. 

Att bli klippt utomhus, under ett tälttak, kännes exklusivt. Frisörer har en tendens att konversera. Medan skepparn fick håret klippt, skägget rakat och andra diverse hår ansade berättades det en del lokala sanningar. 

Tillståndet att bedriva frisörsalong gällde utan väggar och med endast ett tälttak på ca 9 m2. För detta betalades 300 EC (1200 sek) per år till landets finanser. 

Det fanns idéer att bygga ett hårt tak under tältduken men rädslan för att myndigheterna då skulle avlägsna salongen var tydlig. Tillståndet föreskrev mjukt tak. 

Efter skepparn var det  överstyrmans tur. Nu är vi båda klippta och priset, 100 EC = 400 sek för oss tillsammans, kan kännas som ett kap. Sen kanske alla inte håller med när det kommer bilder på frisyrerna. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.