lördag 24 juni 2023

Det händer mycket i Cherbourg

Idag har vi utforskat och lärt oss mer om Cherbourg. Dagen började med besök i en butik som sålde viner. En mycket kundorienterad atmosfär gjorde att vi möjligen investerade i överkant. 

En konsekvens blev att vårt vin transporterades till Charlotte av försäljaren med hjälp av en kärra. Samtalet under promenaden var givande med diskussioner om vad som är på gång i Cherbourg.

Nästa helg är det musikfestival här och vi får se om vi ligger kvar och släpper loss på festivalen och kastar loss senare. 

Efter en kort vila på Charlotte blev det turistutflykt till La Cité de la Mer. Där lärde vi oss mycket om ubåtar och Titanic. Cherbourg var en av hamnarna som Titanic avlöpte från i Europa.

Samtidigt som rapporterna på nyheterna skildrar hur fem personer förolyckats vid en expedition till vraket blev det  en extra eftertanke när man såg alla farkoster som slagit rekord vad det gäller att komma djupast ner i havet. 

På vägen hem till Charlotte råkade vi passera torget där det försiggick någon form av uppträdande. Vi fattade inte vad det gick ut på men engagerade människor dansade i kläder från förr.

Nyheterna från Ukraina/Ryssland når oss här också. Det är en annorlunda värld vi återvänder till. Vi hoppas att bondförnuftet segrar till slut. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.