lördag 10 juni 2023

Dags att deklarera

Det är det här som är livet - nästa dag kan bli helt annorlunda än man tänkt och det känns ändå helt ok. Att planera är kul men att planera om är ändå roligare. 

Att ha tid för nya upplevelser är en fantastisk förmån. När vi inte har bestämda datum att förhålla oss till mår vi bra och trivs ombord på Charlotte. 

Azorerna är så här långt en favorit bland de länder och öar vi besökt under vår utflykt. En del av Portugal med en annorlunda kultur som känns bekväm. 

Här finns stora verksamheter som lantbruk, fiske och turism. Öarna befolkades för många år sedan av Portugal. Vad vi förstår fanns det då ingen ursprunglig befolkning.

Trots allt finns det datum att förhålla sig till även om man är ute och seglar. Ett sådant är sista dagen att lämna in den svenska självdeklarationen. Det gäller både privat och för våra nu inaktiva bolag. Den privata delen lämnades in igår. 

Idag blev det avstämning av bolagen och i morgon kan boksluten bli klara. Det betyder att 2022 års deklarationer avlämnas från Azorerna. 

Vi tror inte det ändrar skattesatsen men man kan ju alltid hoppas.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.