söndag 18 juni 2023

Dag 6 - mot Cherbourg

Vi har nu seglat drygt halva sträckan på etappen från Ponta Delgada till Cherbourg som har ersatt Cowes som etappmål. Idag mojnade vinden vilket gjorde att vi startade motorn.

Hur är då dagarna ombord? Jo för frukost gäller självservering runt kl 9:00. Solen har gått upp sedan länge och den värmer skönt i sittbrunnen.

Strax innan frukost laddar skepparn hem en ny väderprognos och vi justerar eventuellt kurs och segelsättning.

Efter frukost inträffar ofta en sömnig period där man vilar i sittbrunnen eller i soffan. Framåt 11-tiden behöver middagen förberedas, särskilt om råvaran är fryst.

Normalt intas denna middag runt 14-tiden i ett långsamt tempo och möjligen tillsammans med ett glas vin som dryck förutom egenproducerat bubbelvatten.

Efter middagen kan ytterligare sömnbehov tillfredsställas innan kvällsmaten ska lagas. Sannningen att säga blir det mycket enkla måltider i form av svensk smörgås eller något annat lättlagat.

Strax efter kl 19 är det dags för dagens andra väderprognos. Eventuella beslut om kursändringar tas och solnedgången avnjuts med ett glas öl.

Mellan kl 21:00 och midnatt har skepparn sin första vakt. Han avlöses av överstyrman som har vakten kl 00:00 till 03:00. Sedan är det dags för skepparn att under sitt nästa pass få uppleva soluppgången mellan kl 03:00 till 06:00.

Överstyrman tar sen morgonpasset från kl 06:00 - 09:00 medan skepparn vilar på soffan.

Så går dagarna ombord - 494 nm kvar till Cherbourg.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.