tisdag 13 juni 2023

Dag 1 - mot Cowes

Efter att vi fyllt upp med diesel startade vår segling mot UK och Isle of Wight. Det beror på vädret och besättningens dagsform om vi orkar ända fram till Cowes.

Det finns närmare hamnar som exempelvis Falmouth. Vi får se. Etappen började med väldigt lite vind och motorgång. Hade varit tryggare att spara bränslet till på slutet.

Långa snälla vågor på drygt en meter gör att miljön ombord ändå är helt ok. Efter drygt en vecka i hamn är inte sjöbenen riktigt på topp. Man måste vara försiktig för att undvika blåmärken och andra blessyrer.

Det märks att vi rört oss norrut den senaste tiden. Vi möter längre dagar och vi ser fram mot att fira midsommar någonstans i engelska kanalen.

Ikväll gick solen ner kl 21:00 UTC - motsvarar kl 23:00 i Sverige. Vi befinner oss 25° väst och Tjörn ligger 11° öst. Det skiljer 36° vilket motsvarar 1/10-dels varv. I tid blir det 2 timmar och 24 minuter.

Det är kul att räkna men nu undrar skepparn själv, varför denna uträkning? Ensam i sittbrunnen och inget annat att göra är troligen orsaken.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.