måndag 19 juni 2023

Dag 7 - mot Cherbourg

Om man seglar vill man att det blåser från ett acceptabelt håll och lagom mycket. Idag är bara det ena villkoret uppfyllt. Riktningen är ok men styrkan på 3-6 kn (1,5-3 m/s) är för dåligt för Charlotte.

Vi motorseglar alltså sedan igår. Det bullrar men är helt ok. Vattnet är platt och temperaturen stiger. Idag blev det åter shorts för skepparn efter några dagar med varmare utstyrsel.

En vecka utan kontakt med omvärlden är säkert nyttigt men samtidigt skrämmande. Vad har hänt när vi sent i morgon får mobiltäckning utanför Frankrikes nordvästra spets?

Fram till idag har vi sett ett (1) annat fartyg på vår väg från Azorerna. Idag såg vi tre. Det märks att vi närmar oss bebodda trakter. Vi passerades bland annat av "Front Prince", en tanker 336 m lång och 60 m bred. Vi höll oss på behörigt avstånd.

Det går inte att undvika att tänka mer och mer på hur det ska bli när vi kommer hem. Ikväll är det sista kvällen på Atlanten. I morgon är det Engelska Kanalen som gäller och sen blir det Nordsjön innan vi är hemma i Skagerack.

320 nm kvar till Cherbourg.

Allt väl ombord från ett eftertänksamt och lite berört par, fortfarande på Atlanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.