måndag 24 april 2023

Ytterligare en impeller och kackerlackor

Rör inget som fungerar. Det är en strategi som ofta fungerar. Sen finns det en strategi som menar att förebyggande underhåll alltid är bättre. 

Skepparn testade idag att praktisera förebyggande underhåll. Då en impeller på elverket var kass kändes det rätt att kontrollera impellern på huvudmaskinen. Sagt och gjort, den lokaliserades och små skruvar lossades med ett stort mått av frustration. 

Där satt den, impellern som verkade helt ok. Ett försiktigt försök att lossa den fungerade inte. Den nya impellern, som fanns ombord, hade en monteringsanvisning som nu konsulterades. Där framgick tydligt att det behövdes ett specialverktyg i form av en avdragare. 

Efter ett fruktlöst försök att hitta nåt liknande verktyg ombord var det bara att, med ändå större frustration, sätta tillbaka de små skruvarna och avbryta det förebyggande underhållet.

Efter återstart av huvudmaskinen, där inget läckage kunde konstateras, slappnade skepparn av och fokuserade istället på städning och sanering av eventuella kackerlackor.

Överstyrman stöttade lojalt alla dagens aktiviteter. Lunchen och nymånen verkade falla i god jord vid kvällens samtal. Underhållsambitionerna diskuterar vi fortsatt imorgon. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.