torsdag 27 april 2023

Skalbaggar och laddning av batterier och rom

Ibland är det skönt att leva på lite mindre yta. Tog inte så lång tid att sanera förråden av konserver och torrvaror. Anledningen var små platta djur som är väldigt snabba.

Jämfört med dom lite större lurviga, mjuka och fyrbenta djuren, vi bekämpade i Frötorp, känns skalbaggar som ett mindre problem. Dom motsvarar väl nånting mellan myror och möss.

För att återkomma till vårt problem med strömförsörjningen - vi installerade en nyinköpt laddare igår. Det betyder att vi numera är anslutna till landström och inte kör huvudmaskinen för att ladda våra batterier. 

Besättningen laddade batterier genom att studeraa romtillverkning. Vi bokade en visning och hann nästan med en sen lunch innan det var dags för studier. 

Det visade sig att gruppen som normalt består av upp till 30 personer endast lyckades attrahera två pensionärer från Sverige till visningen 15:30. 

Efter en exklusiv visning fick vi smaka på minst 12 olika sorter av rom - obs, utspädda med frukter och kryddor till ca 20% alkoholhalt.

Det genomgående budskapet var ”handmade”. Vi lyckstdes hjälpa till att buteljera några flaskor och även fylla på förrådet efter saneringen på morgonen. . 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.