söndag 30 april 2023

En bra dag - elverket är igång

Efter frukost blev det promenad till affären där vi beställde impeller i tisdags. Skepparn var inte helt övertygad att den utlovade leveransen skulle vara på plats. 

Tidigare erfarenheter här i Karibien talade inte för att det skulle finnas impelller för leverans - men, i kassan låg dom och det var bara att betala och promenera hem. 

På vägen tillbaka passerades en biltillbehörsaffär. Där fanns en liten kompressor. En sån kan användas för att fylla luft i tryckkärlen för vatten. Just nu pumpas ca 1 dl per start fram till kranarna. Det sliter på pumpar och reläer. 

Att sen uttaget i maskinrummet var 24V och kompressorn ville ha 12V gjorde att just det projektet får vänta till i morgon. 

Däremot monterades impeller på elverket efter lite modifiering av stiftet i den nya. Elverket gick igång och kylmingen fungerade perfekt. Passade på att även prova AC som också fungerade med elverket som strömkälla.

Skepparn skriver mycket om reparationer och underhåll. På eftermiddagen stannade en ung svensk till med sin dinge vid Charlotte. Han framstog som mästare vad gäller reparationer och underhåll. 

Han köpte 2019 en havererad katamaran och har sedan tillbringat 4 vintersäsonger här i Karibien och renoverat båten från grunden. Bytt all el, motorer och lagat skrov mm. Mycket imponerande.

Allt väl ombord och vi njuter av väder och solnedgångar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.