söndag 23 april 2023

Impeller - en viktig detalj

Som vi planerat gick vi under bron 11:30 och förtöjde i Simpson Bay Marina. Innan dess blev det en smula onödigt hektiskt. Vi skulle ju bara göra vatten, ta upp dingen och blåsa upp fendrarna.

När watermakern gått i 5 minuter stannande elverket. Det var för hög temperatur och då stängs det av. Efter några svettiga timmar i maskinrummet kunde skepparn konstatera att impellern som pumpar kylvatten från havet hade gjort sitt.

Vi hittade ingen i bland alla lådor med reservdelar men det går säkert att fixa i någon butik med båttillbehör här på måndag. Vi fyller normalt bara våra tankar med avsaltat havsvatten så nu gäller Loka - eller Perrier som det heter här. 

Problemet medförde att vi ”bara” har 400 L drickbart vatten som ska räcka i 14 dagar då vi inte avsaltar vatten i en hamn. En bra övning inför tuffa tider på Atlanten. Det innebär 14L per person och dag. Ett hav av vatten om man jämför med riktiga seglare.

Dom klarar sig på 2L per dygn. Tilläggas ska göras att dom då inte kan gå iland och äta och dricka Rom punch på restauranger. Vi åt en god lunch på strandrestaurangen och skepparn fick nya flipflops. De första i hans långa liv. Vi får se hur länge han står ut. 

Trots allt, allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.