tisdag 31 maj 2022

Nu börjar allvaret

Så här långt har frukosten till stora delar bestått av produkter från ICA Nordevik på Tjörn. Nu är det dags att bli lite mer flexibel. Det är ingen brist på produkter men Arlas yoghurt finns inte. Likaså hittar vi inte Leksandsknäcke.

Cascais är en stor Marina med stora båtar. Man förbereder seglingstävling kommande helg. Det är samma båtar som vi såg tävla i Baiona. Båtarna seglade hit men allt annat kommer med lastbil i containrar, inklusive vaggor för att torrsätta. 

Pauline af Skanör kom in från Azorerna i morse och förtöjde bredvid Charlotte. En 34 m Swan som gör sig väl bredvid oss. Dom hade varit nära att kollidera med en val vilket i och för sig är svårt att göra något åt. Man får antagligen hoppas på valens instinkt att hålla sig undan. Nästa år vid den här tiden är det vår tur att göra den seglatsen.

Finns en mataffär i marinan och den marknadsför sig att vara den bästa trots att det inte finns Arlas yoghurt. Fanns dock vin och bubbel till ungefär samma priser som i Sverige. Tyvärr ingen GD men det finns fortfarande ett litet lager kvar ombord. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.