lördag 28 maj 2022

Drömmar kan vara olika

Man kan drömma om att göra olika saker. Man menar då att man gärna vill göra något som kanske bara blir en önskan. Sen kan man drömma på riktigt dvs när man sover. I natt minns jag inga drömmar men vaknade till en sval och behaglig fläkt från den öppna luckan. En dröm att vakna till. 

Sen kan man då drömma på riktigt när man sover och det jag minns från vår senaste nattsegling var att jag körde lantbruksmaskiner. När det gungade till som värst åkte jag ner i diket för jag plöjde för nära kanten. När det gungade lite lagom körde jag skördetröska. Gunget när man vänder med tröskan liknar väldigt mycket snäll rullning på Charlotte.

Idag fick lantbrukserfarenheten hjälpa till. Allt var klart för oljebyte. Det är inte lika enkelt som på en traktor. Går inte att ställa en 25 l dunk under motorn och bara lossa pluggen (och inte tappa den i dunken). Nej, här krävs en pump och en smal slang som ska skickas ner i hålet för oljestickan. Finurlig lösning. Allt var klart och knappen trycktes in men inget hände. 

Efter 3 timmars jobb var oljepumpen isärplockad, motionerad med polygrip, ihopsatt och den gamla oljan urpumpad med en knapptryckning. 16 l ny olja påfylld och motorn startad med bra oljetryck.

Efter en portugisisk timad lunch blev det siesta i sittbrunnen och en ny vy att vakna till. 

I morgon fortsätter vi söderut om prognosen håller. 
Allt väl ombord i värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.