måndag 23 maj 2022

Det är aldrig för sent att….

Efter några dygn i Spanien känns en del val i livet inte helt perfekta. Istället för ”Vågutbredning i jonosfären” borde man läst nåt mer om ”Marin Vågutbredning”. Sen kan man ju fundera på om språk, exempelvis Spanska eller Portugisiska, hade varit ett bättre val än en massa nördiga teknikämnen som ändå blev gammaldags väldigt fort - finns mer än protoner och elektroner numera  Kvarkar kommer jag inte ihåg från skolan men minnet kan svika😢. 

Men då vi ska vara i Spansktalande regioner i ytterligare 5 månader är det inte för sent att lära sig lite användbara meningar och uttryck. Internet erbjuder många hjälpmedel.

Annars blev det en dag med inköp. Allt ifrån motorolja till matolja. Alla behöver olja och nu kan vi byta olja på vår motor när den tiden är inne utan att anlita ett varv👍  

Vi har nu seglat lika långt som vi gjorde under hel förra säsongen. Minns vår förra, och första segelbåt. En J80 som seglade bra men man blev alltid blöt och från Kungshamn nådde jag max till Fjällbacka i norr och Lysekil i söder. Sönerna körde Bohusracet några gånger vilket blev distansrekordet. Här A Coruna finns flera J80 i Real Nautico Club. Lite nostalgisk blir man….

Planen att gå till Baiona i morgon kvarstår. 
Allt väl ombord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.