fredag 27 maj 2022

Ny dag, nytt land och ny hamn

Efter en fantastisk segling kom vi i förmiddags fram till Figueira. En liten fin stad vid mynningen av floden, vad den nu heter. Den bästa seglingsnatten hittills. Ingen motor och bra vind med låg våghöjd. Totalt gick vi 100 nm på 19 timmar med bara Genua. Undanvind med storsegel uppe blir för farligt för oss på natten🥱.

Här mötte vi värmen. Seglarstället åkte av väldigt fort när vi närmade oss hamnen. Efter att ha registrerat oss vid receptionsbryggan fick vi en bra plats med tillräckligt djup vid lågvatten. Vi ligger granne med Sjöräddningsbåtarna. Blev utryckning precis när vi förtöjt. 

Nån av oss (teknik nörd) googlade fram ett fantastiskt lunchställe vilket visade sig vara ett kafé med en disk och 3 små bord på trottoaren. Den andre av oss (den sociala delen) tyckte vi skulle gå till närmaste ställe med parasoller. Så blev det. Vi åt en god lunch och studerade andra arter som tyckte det var för varmt. Konstaterade att vissa sekvenser av fontän programmet var mer populärt än andra varianter. 

Studerar som vanligt väder men inget är bestämt än. 
Allt väl ombord i värmen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.