måndag 30 maj 2022

Alltid något att ta hand om

När vi fyllde vatten var det tidigt på säsongen. Ledningarna var nog inte genomspolade så nu fastnar det mycket grums och rost i filtret. Har dålig koll på var det var men det var i Sverige. Nu letar vi nya filter men här i Cascais verkar det inte finnas några. Det är bara den ena tanken som behöver nytt filter. Den andra är helt ok med avsaltat vatten från Watermakern. Det löser sig nog. Finns andra som har värre problem. Vattnet ser bra ut och smakar bra så det är mest filtret som ser lite så där ut. 

Vi kom fram till Cascais i morse vid 08:15 lokal tid. Hade inte bokat så fick nöja oss med en plats för upp till 36 meters båtar. Helt plötsligt blev Charlotte väldigt liten. Jämfört med tidigare hamnar verkar den här lite mer lyxig med där tillhörande prisnivåer.

Väderutsikterna ser just nu ut som vi blir kvar här till på fredag. Då vänder vindarna från syd till väst och nord. 

Höll på att glömma - igår kväll innan det mörknade landade en trött duva på bommen (storen inrullad till bara stödsegel). Efter ett tag blev akterdäck en bättre plats för vila. I morse, 10 timmar senare, blev fripassageraren avhyst av skepparen. Efter några försök att återerövra härbärget insåg hyresgästen hur nära det var till land och andra mycket bättre bostäder. För besättningen på Charlotte återstod dock en del städjobb efter den ofrivilliga hyresgästen.

Börjar även bli dags för städning efter ordinarie hyresgäster. Ny dammsugare får börja göra nytta i morgon. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.