fredag 21 juli 2023

Konstiga ljud i natten

Ibland drömmer man, vaknar upp och undrar vad som hände. Inatt blev det så. Ett konstigt ljud hördes. Det lät som när förtöjningstampar knarrar mot knapar på Charlotte. Problemet var att det hördes på styrbords sida.

Vi har babords sida mot kajen  och inga tampar i akter styrbords knape. När skepparn orkade resa sig och kolla ut visade det sig att en båt höll på förtöja på vår utsida.

Det blev att ta på dig shortsen och stövla upp på däck. Då alla fendrar utnyttjats på babordssidan när vi trycktes mot kajen i förrgår, blev det till att flytta några så vår gäst hamnade på behörigt avstånd. 

Klockan var alltså 03:15 och det fanns gott om plats längs kajen men paret från Holland valde ändå att lägga sig bredvid Charlotte. Kanske kändes det tryggt och enkelt.

Idag har vi inte sett så mycket av våra grannar. Vi planerar ju att lämna vid 5-tiden på söndag morgon. Det kan ju bli ”pay back time” om vi måste väcka våra kamrater då. 

Annars blev det en lite längre promenad för skepparn idag. Stranden bjöd på fina vyer och frisk vind. Färskt rundstycke med leverpastej smakade desto bättre sen. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.