onsdag 5 juli 2023

Dovers vita klippor

Våra utflykter med hyrbilen blir inte så långa men med väldigt imponerande vyer. Åkrar med spannmål, lin, oljeväxter och ärtor så långt ögat når. 

På de brantaste sluttningarna hittar vi får och nötboskap. Även växtodlarna kämpar med branta sluttningar. Idag hittade vi ett tröskat fält. Av halmmängden att döma var skörden helt ok. 

Annars såg vi många krigsmonument under dagens utflykt. Hemma i Sverige påminner våra slott och borgar om krig som utspelade sig för väldigt länge sedan. Här känns det nära i tiden samtidigt som tekniken med 22 m långa kanonrör inte känns modernt. 

När man kan se Dovers vita klippor och förstår att man 1944, några år innan vi föddes, kunde skjuta granater ett långt stycke in i över England blir dagens krig än mer overkligt. 

Vi passerade också området där tågtunneln under engelska kanalen börjar. Området liknade mest ett fängelse med höga stängsel med taggtråd överst. Antar att det är en säkerhetsåtgärd för alla resenärer. En del av maskinen som borrade tunneln är utställd mitt i en rondell.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.