lördag 15 juli 2023

En bra dag i Thyborøn

Att ta en promenad innan frukost och hitta en affär som säljer färska rundstycken, frallor alltså, gjorde att dagen började riktigt bra. 

Det fortsatte sen när skepparn tyckte det var kallt i Charlotte. Lite envist provades värmarna efter att de demonterats i Spanien. Orsaken var att en transformator behövde service och den var monterad bakom värmarna. 

Vid återmontaget sattes en kabel fel och inget hände vid testen. När den sedan vändes rätt hände inget alls men en grön lampa lyste. 

Idag provade skepparn att låta den vara på lite längre och - efter några minuter hördes ett ljud. Värmaren var igång men det kändes inte rätt. 

Efter kontroll visade det sig att det sögs in luft från salongen som sen värmdes och blåstes ut på däck via luftintagen. Skepparn hade vänt värmarna åt fel håll. 

Man lär sig något nytt varje dag. Efter att ha vänt en av värmarna och kört igång den, spreds en skön varm känsla i salongen. 

Lunchen bestod av ”Stjerneskud” som avåts i en uppochnervänd fiskebåt. Vi fick samma bord som i maj förra året.

På kvällen blev det räkor och frallor med ost. Vi har vant oss vid Arköräkor i Skärhamn och dom danska kändes inte riktigt lika bra men det blev ändå en god kvällsmat.

Allt väl ombord på en väl avfendrad Charlotte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.