söndag 16 juli 2023

Blåst och inte riktigt som planerat

Söndag är en dag då man kan gå till en kyrka. Enligt anslaget utanför Thyborøns kyrka skulle det vara gudstjänst 10:30. Det kunde passa lite morgontrötta seglare.

Sagt och gjort. Vi bestämde gå senast 10:00 då det var 1,5 km som skulle avverkas till fots. Vi kom iväg fem minuter sent men kom fram i tid. I kyrkan fanns bara 4 personer och någon präst såg vi inte skymten av. 

En vänlig dam, vi gissar kyrkvärd, förklarade att gudstjänsten var klar och hade börjat 9:00. Hon var väldigt ledsen att anslaget utanför kyrkan var fel. Vi fick istället en fin guidning av kyrkan. 

Den byggdes 2010 då den gamla kyrkan höll på att rasa ihop på grund av dålig grundläggning. Den gamla kyrkan revs och på samma plats står dagens kyrka.

Vi fick en målande beskrivning av den fantastiska akustiken. Det gjorde att vi planerar att bevista en konsert på onsdag kväll. Då kan vi studera de fantastiska votivskeppen mer i detalj. 

Annars har det varit blåst och regnskurar hela dan. Varierande vind på 10-35 kn trycker oss mot kajen. Ett högt vattenstånd kräver ibland justering av våra fantastiskt effektiva fendrar. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.