fredag 5 maj 2023

Panik i sista minuten

Allt ska fixas inför överseglingen och sent ska den late vakna. En viktig detalj är kaffe. Att inte ha tillgång till nybryggt kaffe kan troligen orsaka myteri. 

Efter en noggrann research hittade vi en affär som säljer Nespresso kapslar här på ön. Det blev taxi och efter en del letande hittade vi till slut affären. Om man nu köper väldigt många kapslar och bara har en kompatibel bryggmaskin, hur tänker man då?

Sagt och gjort, det blev inköp av en extra maskin av samma anledning som vi har en extra radar, två autopiloter och två navigationssysrem. Alltid ett reservsystem om det ordinarie skulle falera. 

Idag kom också paketet från Orust. Det innehöll två laddare och två impellrar, vilket var det som beställts. Skepparn tillbringade eftermiddagen i maskinrummet och monterade de nya laddarna. Allt verkar fungera så här långt. 

På kvällen var det dags för pizza party på stranden med våra kamrater i ARC Europe. En trevlig tillställning där vi träffade flera besättningar som vi ska segla tillsammans med över Atlanten.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.