onsdag 31 maj 2023

Bunkring av diesel och ny förtöjning

Efter att ha vinkat av våra kamrater i morse blev det lite tomt på Charlotte. Vad ska vi göra nu? Det gungar inte och vi kan gå iland, dock med visst besvär då vi har en båt mellan oss och kajen. 

Att ligga utanför en katamaran utan stege eller annat hjälpmedel är en utmaning. Vi gamlingar vill ju helst ha svagt sluttande landgångar.

Efter olika besked kom det idag mer diesel till sjömacken så vi passade på att tanka upp drygt 1100 liter. Kalkylen blev att Charlotte förbrukade ca 8 liter per timme när vi motorseglade. Det känns ok då vi gjorde minst 7 kn i fart. 

Vi ombads flytta till en annnan plats när vi bunkrat men efter tre olika besked om tidpunkt blev det till slut av fram på kvällskvisten.

Allt gick bra och vi ligger nu utanför ett ”tall ship” med två master som normalt skulle ha varit i Östersjön och kört charter. Problem med motorn gjorde att man nu ligger kvar på Azorerna

När vi nu formellt är i Portugal kunde vi för första gången på länge titta på svenska tv-nyheter. Så här långt känns det inte som vi har missat något väsentligt. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.