fredag 12 maj 2023

Dag 6 - till Bermuda

Nu börjar det likna svensk sommar. Det är bara drygt 21° i vattnet. Vi har tvingats plocka fram långärmade t-shirts och långbyxor.

På nattpassen är det jacka och filt som gäller men solen värmer fortfarande gott på dagen. För övrigt har det varit en blåsig och vågig dag med över 20 kn vind och upp till 3 m vågor.

När vi sitter i sittbrunnen och drar oss för att gå ner på grund av alla vågor, känns ändå Charlotte som en mycket stabil båt. Vi pressar henne inte så hårt trots att det är tävling.

Vi hade motström under dagen men framåt kvällen vände det. Sen upphör man inte att fascineras av hur djupt det är, 4-5000 m . Att passera en boj där det är 4500 m djupt känns udda. Enligt sjökortet är den utsatt för "unknown purpose". Man kan ju fundera på hur den sitter fast i botten.

Vi har när detta skrivs 57 nm kvar till Bermuda. Vi försöker anpassa farten så vi kommer fram i gryningen. Tävlingen då? Jo, som ARC-representanten sa vid starten - ha kul i första hand sen får vi se hur det går i tävlingen.

Det passar oss bra på vår utflykt över Atlanten.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.