onsdag 17 maj 2023

En hektisk dag

Dan före dan skulle allting fixas. Handla mat, tanka diesel och se över fall och tampar för seglen. Vi började med att förstärka uthalet på bommen med en pålstek. Av bara farten tog vi ner focken och fixade till infästningen av fallet. 

Allting är så mycket lättare när vi är fler ombord. Provianteringen är så gott som klar. Det krävdes tre besök i butiken med en full kundvagn. Vi hann också med att tanka Charlotte full med diesel. 

När vi kom tillbaka till vår kajplats efter att ha tankat, låg det minst 10 dingar på vår plats. Sagt och gjort - Daniel och Mats hoppade i vår dinge och bogserade bort domyu och buntade ihop dom till en stor bröt bland alla andra dingar. 

Efter vi förtöjt på en minimalt rensad plats blev eftermiddagens nöje att studera hur alla löste problemet med 25 hoptrasslade dingar.

Kvällens måltid intogs på stamstället där överstyrman tog sig en svängom innan vi gick för att koja. Då det fortfarande saknas bagage har vi inte bestämt när vi startar. Det kan bli lite senare än alla andra. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.