lördag 27 maj 2023

Dag 10 - mot Azorerna

Motorn går fortfarande. Området med stiltje förföljer oss österut. Soluppgången i morse med ett nästan spegelblankt hav var en imponerande syn. En morgon vi kommer att minnas.

Under dagen fick vi besök av många delfiner. Vi såg också några valar på avstånd. En dag med 1-5 kn vind blir inte kul för den som gillar att segla. Motorn bullrar och Charlotte blir lite ostadig i dyningarna.

Vi stoppade helt och några i besättningen badade vi och dök från relingen. Det var ingen risk att slå huvudet i bottnen - drygt 5000 m djupt. Temperaturen var 22° i vattnet - fullt badbart. Några nyfikna delfiner kom fram mot oss men verkade inte vilja leka med badgästerna.

Det finns många tillfällen att sitta och fundera när man sitter ensam i sittbrunnen på sitt vaktpass. Stjärnorna syns tydligt och användes ju istället för GPS förr i tiden. Vi har en sextant men än så länge har den inte använts.

På dagarna studeras djurlivet där man också kan fundera på hur dom navigerar. Det är tur att man inte förstår hur allt fungerar.

Just nu är det 475 nm kvar till Horta.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.