söndag 14 maj 2023

Förtöjda vid kaj, frys reparerad och Pirate Party

Efter att ha ankrat i natt fick vi tipset att en båt skulle lämna kaj 7:30 i morse så vi kunde ta över den platsen. Vi lättade ankar tidigt och fick driva omkring i 2 timmar innan platsen blev ledig.

När vi väl kom till kaj väntade teknikern som skulle kolla våran frys och han kunde gå ombord direkt. Efter en timme fungerade frysen igen. Han verkade väldigt kunnig och hade lagom storlek för att komma åt under durkar och luckor. 

Som vanligt i ett nytt land fixade vi nya simkort. Vi hann även med en rekognosering i matbutiken som låg väldigt nära hamnen. Efter en lätt lunch med studier av fiskbeståndet samt middagsvila var det dags för piratparty. 

Vi tog dingen till lokalen och där vi fick uppleva en fantastisk dansföreställning. Blandade åldrar framförde rytmisk dans med hjälp av två mycket duktiga slagverkare.

Efter hamburgare och några öl var det återfärd med dinge för att då upptäcka en 60 fots Swan på vår utsida. Inga problem, vi är vana sedan tidigare att få båtar på utsidan. 

Att prata med seglare från olika länder om allt möjligt och omöjligt är en upplevelse. Idag var det en veterinär från Irland och en tekniker från England som gjorde kvällen oförglömlig. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.