tisdag 14 februari 2023

Byråkrati - ett nödvändigt ont?

Då har vi klarerat ut från Antigua & Barbuda. Det betyder att vi måste lämna landet inom 24 timmar. Det är en byråkratisk procedur där man hänvisas till tre olika tjänstemän..

Den första tar betalt. Den andra skriver ut två dokument som måste signeras i tre exemplar. Den tredje stämplar passen varefter ett återbesök krävs hos nummer två för ytterligare stämpling av dokument som krävs för inklarering i nästa land. 

Allt ät egentligen Charlottes fel. Det är mycket enklare att resa runt utan egen båt. För att besöka USA med egen båt är det inte bara ett enkelt ESTA som gäller. Visum krävs innan man anländer till landet.

Det betyder att man måste flyga eller ta annan båt/färja till USA för att få visum i passet innan man därefter seglar dit med Charlotte. 

Nog om byråkrati. Vi hade en bra dag med promenad till English Harbour där Custom & Immigration Office finns. Vi njöt sen av lunchen även om den startade med en rejäl regnskur.

Vi är, efter nästan en vecka, fortfarande imponerade av alla stora båtar som ligger här. I morse gick Lemon Tree som låg akter om oss. Ikväll kom i stället Seascape, lite mindre men fortfarande väldigt stor. 

I morgon drar vi vidare norrut - ett litet steg på väg hem, eller vad nu hem är efter att Charlotte varit ”hem” i nästan 10 månader.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.