måndag 28 november 2022

Dygn 10 - närmar oss Grenada

Under natten återtog vi vår 3:e plats. Avståndet till 4:an var på morgonen 4 nm. Det återstår 200 nm vilket betyder att kommer gå bra mål i morgon.

Det blir riktigt spännande att se om vi kan hålla undan ända in i mål. Natten som kommer blir den sista ute på Atlanten på ett tag. I morgon kväll ligger vi förtöjda och Charlotte får vila tillsammans med besättningen.

Igår såg det ut som det flamberades i byssan men så var inte fallet. Det var kortslutning i kabeln till spisen. Gungningen hade med hjälp av ett kabelskydd skavt hål på höljet och gnistor uppstod.

Kabeln var tillräckligt lång så efter att den skadade delen klippts bort var det bara att montera tillbaka och middagen var räddad.

Det uppstår ett visst vemod när alla inser att den sista kvällen på "över Atlanten" närmar sig. Fem personer har levt tätt ihop i en annorlunda miljö under 11 dygn.

Alla ser fram mot att komma fram och känna fast mark under fötterna. Det uppstår en dryg veckas vila medan resten av båtarna kommer i mål och prisutdelning kan ske den 8:e dec.

Finns nog en del att läsa på sociala medier och E-tidningar under vilan.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.