lördag 5 augusti 2023

Sista etappen

I morgon är planen att förtöja på vår vanliga plats i Skärhamn efter några härliga dagar på Hönö. Vår utflykt tar slut och vi är tillbaka där vi började för drygt 15 månader sedan. 

Det fanns en plan men vi var inte säkra på att den var genomförbar. Strategin var att ta en etapp itaget och se hur långt vi kunde komma.

Efter många etapper och en del förutsett och annat oförutsett underhåll av Charlotte korsade vi Atlanten till Grenada. Att få nya segel från North Sails levererade till Las Palmas gick bra och var en förutsättning för resterande etapper.  

Sen lyckades vi också korsa Atlanten en gång till via Bermuda och Azorerna. Vår extra besättning, Axel, Lars, Madeleine, Mats och Daniel var till stor hjälp på flera sträckor. I övrigt har skepparn och överstyrman tillsammans med gäster klarat av utmaningen att segla drygt 13000 nm.

Många minnen kommer att återupplevas när vi läser denna blog. Vi tackar alla som läst och inspirerat oss att fortsätta skriva. I fortsättningen blir det mer sporadiska inlägg.

Med stor ödmjukhet styr vi i morgon in mot Skärhamns kyrka. Kommer att kännas bra med ett välkomnande leende. 

Allt väl ombord inför den sista etappen på vår utflykt. 
Vi räknar med att förtöja i Skärhamn ca 15:00.

Bo & Inger på S/Y Charlotte av Skärhamn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.